fbpx

Het verschil van Philips LED TL buizen

Gepubliceerd op: 30-05-2018 | Laatst aangepast op: 01-07-2019

Philips heeft verschillende soorten LED TL buizen, van verschillende kwaliteitslijnen tot verschillende aansluitingen.

Philips hanteert de volgende LED TL lijnen:

  • Corepro
  • Master
  • Master performance

Onder de bovenstaande lijnen kunt u weer kiezen uit de onderstaande typen.

  • Instantfit (HF), zijn Philips LED TL buizen die u rechtstreeks in uw huidige (oude) armaturen kunt plaatsen zonder daarvoor enige aanpassing hoeft te doen aan uw TL armatuur. Heeft uw armatuur dus GEEN starter, en wilt u de VSA (voorschakelapparaat) niet verwijderen?, dan is deze oplossing voor u geschikt. Deze oplossing is niet het meest energie zuinige en milieu vriendelijke oplossing. Uiteraard is het altijd beter en energie zuiniger dan traditionele TL buizen. Deze LED TL buizen kunt u herkennen aan de dubbele strepen over beide eindvoetjes van de TL buis (zie afbeelding)
  1. Philips TL buis COREPRO (HF)    2.  Philips TL buis MASTER (HF), hogere lichtopbrengst

  • EM/MAINS (HO/UO/UE), dit zijn Philips LED TL buizen die u wel rechtstreeks aan kunt sluiten in uw huidige (oude) armaturen als het armatuur beschikt over een elektromagnetisch VSA (EM). Vervang eenvoudigweg de oude starter door de nieuwe LED-starter die is meegeleverd in de verpakking. Draai de LED starter van philips in het armatuur en draai de LED TL buis vervolgens in het armatuur. Ook kunt u uw huidige TL armaturen ombouw, daarvoor moet u de VSA (voorschakelapparaat) er tussen uit halen en vervolgens 220-240V rechtstreeks aansluiten op één van beide voetjes van het armatuur het andere voetje is dus een dummy geworden. (zie voorbeeld foto). Deze optie is het milieu vriendelijkst en het energie zuinigste oplossing omdat de (VSA) ook stroom verbruikt, ook als u een LED starter plaatst.
  • LET OP: draai de LED TL buis wel op de juiste manier in het omgebouwde of de nieuwe LED TL armatuur, aan een van de beide uiteinden van de LED TL buis staat een L en een N, draai deze kant van de LED TL buis in het voetje waar u rechtstreeks de 220-240V heeft aangesloten, doet u dit niet, dan gaan de stoppen er door.

Hieronder ziet u de verschillende kwaliteiten van EM/MAINS

1. Philips TL buis COREPRO    2.Philips TL buis MASTER (HO)      3. Philips TL buis MASTER (UO)     4. Philips TL buis MASTER, hogere lichtopbrengst (UE)

  • Universal (HF), dit zijn Philips LED TL buizen die u zowel voor oude TL armaturen als voor nieuwe LED TL armaturen kunt gebruiken, deze LED TL buizen zijn dus geschikt voor elke situatie, je kan de universal LED TL buizen herkennen aan de drie dubbele strepen over de beide eindvoetjes van de TL buis (zie afbeelding). Dit is niet de meest energie zuinige en milieu vriendelijke keuze, uiteraard is het altijd zuiniger dan traditionele oude TL buizen.

1. Philips TL buis COREPRO (HF)   2. Philips LED TL buis MASTER (HF)   3. Philips LED TL buis MASTER (UO) hogere lichtopbrengst

Ook zijn er verschillende lichtopbrengsten passend bij de meeste toepassingen. De High Output-reeks (HO) levert hoge lichtniveaus voor winkels en industrie. De ultra efficiënte Ultra Output-reeks (UO) geldt als beste in zijn klasse met een efficiëntie, u kunt dit dus weer zien bij het aantal Lumen (lm) of Lumen per Watt.

Betaalmethoden: Ideal betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Paypal betaalmogelijkheid Bancontact betaalmogelijkheid KBC/CBC betaalmogelijkheid Belfius Direct betaalmogelijkheid ING Home'Pay betaalmogelijkheid Klarna Pay later betaalmogelijkheid Bankoverschrijving betaalmogelijkheid
Bezorging: DHL bezorging Post NL bezorging DPD bezorging