fbpx

Inbouwspots

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Vorm
Fitting
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Vorm
Fitting

Resultaat 1–16 van de 39 resultaten wordt getoond

Waarom LED inbouwspots?

Inbouwspots komt u vrijwel overal tegen. Of het nu gaat om een woning, bedrijfspand, restaurant, showroom, tuin etc. Ze worden voor allerlei doeleinden ingezet. LED inbouwspots zijn in veel verschillende kleuren, designs en maten verkrijgbaar. LED inbouwspot brengen naast mooie verlichting ook een goede sfeer in uw ruimte. De LED inbouwspots van Ledloket hebben een lange levensduur en een laag stroomverbruik. LED spots realiseren een laag stroomverbruik omdat nagenoeg alle verbruikte energie wordt omgezet in licht en niet in warmte. Uw huidige halogeen- en spaarlampen zetten een groot deel van de verbruikte energie om in warme in plaats van licht. Met onze LED spots verlichting bespaart u niet alleen op uw energiekosten maar ook op de vervangingskosten. De levensduur van onze inbouwspots LED is maar liefst tot wel 30 keer zo hoog.

Kortom: een LED inbouwspot is de ideale vervanger van uw huidige inbouwspots.

Waar moet u op letten bij aanschaffen van LED inbouwspots?

 • Heb ik momenteel al inbouwspots of een zaag gat? Welke inbouw afmeting heeft het gat. Zoek een LED inbouwspot met de juiste inbouw afmeting.
 • Inbouw hoogte: Hoeveel hoogte / beschikbare ruimte zit tussen het plafond. Inbouwspots zijn verkrijgbaar in diverse inbouw hoogtes. De inbouwspot moet dus niet alleen in diameter passen maar ook in hoogte.
 • Worden de inbouw spots geplaatst in een vochtige ruimte? Beslis of u water / vochtdichte inbouw spots nodig heeft. Kijk hiervoor naar de IP-Waarde van de Inbouw armatuur (IP44 tot IP68 is vocht bestendig). Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de LED inbouw armatuur spot bestendig is tegen vocht.
 • Welke kleur behuizing past het best in mijn ruimte.
 • Welke lichtkleur is geschikt voor mijn ruimte? 2700K – Warm wit of 4000K – Naturel wit. De warm witte kleur is de meest gekozen lichtkleur. Dit geeft een warme sfeer in of rondom uw woning. 4000K wordt voornamelijk gebruikt om objecten goed te belichten, waarvoor niet persé sfeer nodig is.
 • Wilt u de LED inbouwspots dimmen? Kijk of u al een LED dimmer heeft, traditionele dimmers werken vaak niet op LED spots. Kijk in onze beschrijving van de inbouw spots om te weten te komen welke dimmer geschikt is voor de betreffende LED inbouwspot.

Dimbare led inbouw spots

Zoals eerder beschreven, worden LED inbouwspots in alle denkbare vormen, kleuren en maten geleverd. U komt ook vaak dimbare led inbouwspotjes tegen. Dit houd in dat u zelf de gewenste lichtsterkte via een LED dimmer kunt instellen op elk moment van de dag. Zo kunt u een dimbare LED inbouwspot helder laten schijnen wanneer u meer lichtsterkte nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken, studeren, lezen etc. Wanneer u een gezellige sfeer wilt creëren bij het eten, verjaardag, tv kijken of in uw slaapkamer dan is dit ook mogelijk. U kunt eenvoudig de lichtsterkte verlagen door deze te dimmen met uw LED dimmer.

Door het dimmen van de spots kunt u de gewenste sfeer creëren. Maar wist u dat u daarnaast ook extra energie bespaard? Een gedimde LED spot verbruikt namelijk minder energie dan een LED spot die voluit brand.

Kantelbare LED inbouwspots

Naast LED inbouwspots kunt u ook kiezen voor kantelbare LED inbouw spots. De LED spot in het armatuur is dan kantelbaar / draaibaar. Voor deze spot armaturen wordt vaak gekozen wanneer er objecten aan de muur , planten of beelden op de gewenste manier belicht moeten worden. Met meerdere kantelbare LED inbouw spots heeft u altijd het licht op de gewenste plek. Als u bijvoorbeeld aan weerszijden van een object een kantelbare inbouw spot led plaatst kunt u een prachtig effect creëren. Richt beide kantelbare LED spots op het object en het zal van beide kanten erg mooi verlicht worden.  Zo kunt u er voor zorgen dat een object of voorwerp in bijvoorbeeld een showroom in het middelpunt van de aandacht zal staan.

Waterdichte inbouw spots

We hebben het gehad over dimbare led inbouw spots en kantelbare inbouw spots. Maar voor bepaalde vochtige ruimtes of omgevingen heeft u waterdichte LED inbouw spots nodig. Waterbestendige LED inbouw spot worden voornamelijk gebruikt aan de buitenzijde van een woning of in badkamers. Het onderscheid van een waterdichte inbouwspot is de IP-waarde, van IP44 tot en met IP68 is een inbouwspot water/vochtdicht. Bij een IP-waarde van IP44 raden we niet aan om er langdurig water op te spuiten. Wel kan een led inbouw spot met IP44 voor onbepaalde tijd blootgesteld worden aan hevige vochtontwikkeling. Bij een IP-waarde van IP65 of hoger kunt u voor een langdurige tijd waterstralen op de LED inbouwspotjes spuiten.

Het installeren van inbouw spots:

Het installeren van inbouw spots is erg eenvoudig. Hiervoor is geen installateur/ technische achtergrond voor nodig. Maar waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het plaatsen van de LED inbouw spots? Hieronder een stappenplan die u kunt aanhouden.

 1. Bereid u goed voor, pak al het benodigde gereedschap. (schroevendraaier, striptang, stevige trap, potlood/pen, passer, gatenboor/zaag, lasklemmen, voedingskabels)
 2. Leg alles klaar, LED spots, inbouw armatuur, fitting, voeding kabel, en twee lasklemmen (per inbouwspot).
 3. Bekijk waar uw inbouwspots moeten komen. Teken de inbouw diameter af waar de inbouw spots in moeten komen.
 4. Nadat alles is afgetekend. Pak uw gatenzaag/decoupeerzaag en zaag voorzichtig de afgetekende inbouw diameter uit.
 5. Leg vervolgens de voedingskabel aan. Zorg ervoor dat er bij elk zaag gat een 220-240V (netstroom) voedingskabel komt. Mocht u een LED dimmer geplaatst hebben, dan moet de voedingskabels vanuit de LED dimmer naar alle inbouwspots worden getrokken.
 6. Nu kan het plaatsen beginnen. Schakel de stroom uit om ongelukken te voorkomen.
 7. Pak de GU10 fitting en monteer deze door middel van 2 lasklemmen aan de voedingskabel.
 8. Plaatst vervolgens de inbouw spot armatuur in het uitgezaagde gat. Deze klemt zich door middel van zijn twee veren vast aan het plafond.
 9. Draai vervolgens de LED spot in de GU10 fitting.
 10. Schakel de stroom weer in. Test of de LED spot werkt en geniet vervolgens van de lichtopbrengst van de LED inbouw spots.

Vragen & Advies

Iets niet duidelijk over de verschillende soorten LED inbouwspots? Neem dan vrijblijvend contact met onze medewerkers op. Dit is mogelijk via de live chat, E-mail of telefonisch.

M: info@ledloket.nl

T: 0541-354792

Betaalmethoden: Ideal betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Creditcard betaalmogelijkheid Paypal betaalmogelijkheid Bancontact betaalmogelijkheid KBC/CBC betaalmogelijkheid Belfius Direct betaalmogelijkheid ING Home'Pay betaalmogelijkheid Klarna Pay later betaalmogelijkheid Bankoverschrijving betaalmogelijkheid
Bezorging: DHL bezorging Post NL bezorging DPD bezorging